Güvenli Bir Bungalov Tatili İçin Dikkat

Güvenli Bir Bungalov Tatili İçin Dikkat, bungalov bilgi sitesinde siz değerli okurlarımız için Güvenli Bir Bungalov Tatili İçin Dikkat başlığı altında makale paylaştık..
Güvenli Bir Bungalov Tatili İçin Dikkat
Yoğun iş yaşamı, yaşamın koşuşturmacaları içinde kendimize zamandan ve bütçeden ayırarak yarattığımız ufak tatil kaçamakları bize nefes aldırıp yola devam etmemiz için atlamamamız gereken bir alternatif.
Biz kendimize bu ufak nefes alanlarını yaratınca hem ailemize hem işimize daha iyi odaklanırız, çünkü her şeyden önce kendimize de iyi bakarız.
Bu noktada bireylerin bir çok şeyden feragat ederek ve bir çok başka şey içinde kendine ayırdığı mola zamanı ayırdığı bütçeye ve zamana değmeli.
Sahte sosyal platform hesapları
Sapanca’da çoğunlukla sosyal platform üzerinden yapılan “tatil dolandırıcılığı” haberlerine denk gelmiş olabilirsiniz. En son Milliyet’in haberine göre kişi başı 750 TL ödeyerek Sapanca’ya giden F.D. ve ailesinin satın aldıklarını düşündükleri tatilin aslında sahte bir sayfadan sahte bir tatil olduğunu anladı.
Tatil ararken baktıkları Instagram sayfasındaki fotoğraflar üzerinden rezervasyon yapan aile gibi örnekler son senelerda artmaya başlayınca tatil rezervasyonu hususunda haklı bir güven sorunu da oluşabiliyor.
Tatilimi nasıl seçmeliyim?
Bu noktada güvenilir bir online veya telefonla rezervasyon seçmek adına ne yapılabileceği hususunda bilgilendirici notlar paylaşmak istedik.
Öncelikle gitmeyi planladığınız lokasyonlara bakarken ve internette aratırken, örneğin “sapanca’da bungalov” anahtar sözcüklerini yazdığınızda karşınıza bir çok internet sitesi gelecektir.
Bu siteler içinde “hakkımızda”, “gizlilik politikası”, “iletişim” seçenekleri gibi sayfalarda şirketler ile ilgili adres bilgisi dahil geniş bir şekilde bilgi olup olmadığına bakabilirsiniz.
Kullanıcı yorumları, sitenin blogları, profesyonel sayfaları olup olmadığı da güvenilirliği yönünden bir gösterge sayılabilir.
Instagram’a güvenmek yanlış mı?
Hayır, değil. Tatil aracılığıyla vatandaşları dolandırma maksadıyla yola çıkanlar genelde yurtdışındaki tatil yerlerinden çekilmiş bungalov fotoğraflarını, Türkiye’nin “cennet bir köşesiymiş” gibi paylaşıp rezervasyon alma şansını deniyorlar.
Bu noktada yapacağınız, sosyal platform hesabınızda reklam olarak veya öneri olarak karşınıza çıkan bungalovun adını, adresini ve varsa telefon numarasını hızlı bir biçimde teyit etmek olabilir.
Ayrıca güvenilirliği ispatlanmış ileri gelen seyahat acentalarının bungalov seçenekleri içinden da tercihinizi yapıp bu kısa zahmete de girmekten kurtulabilirsiniz.
TÜRSAB’dan teyit seçeneği
Bunun yanı sıra Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) üyesi sitelerde bulunması gereken zorunlu bir acenta sicil numarası yer alıyor. Bunu TÜRSAB internet sitesinin acenta sorgulama sekmesinden sorgulatarak acentanın doğruluğunu teyit edebilirsiniz.
Bu sistem de online rezervasyon sahteciliğini ortadan kaldırmak için en güvenilir yollardan biri.
Dünyada nasıl işliyor?
American Hotel & Lodging Association’ın (Amerika Otel ve Konaklama Birliği) tahminlerine göre, her sene hemen hemen 15 milyon çevrimiçi otel rezervasyonu sahte üçüncü taraf sitelerinde yapılıyor.
Bu hileli web siteleri, insanları doğrudan seçtikleri otelle rezervasyon yaptıklarını düşündürerek kandırıyor. Bunun yerine, insanlar paralarını, kredi kartı detaylarını ve rahatlatıcı bir gecelik konaklama hayallerini çalmak için kurulmuş sahte sitelerde rezervasyon yaptırıyorlar. Siber suçluların sahte otel rezervasyonlarında 1,3 milyar dolardan fazla kazandığı bir zamanda, tüketicilerin otel odaları ve diğer çevrimiçi seyahat rezervasyonları (havayolu uçuşları ve araba kiralama gibi) yaparken dikkatli olmaları gerekiyor.
Çevrimiçi dolandırıcılığa karşı siber uyanıklık
Rezervasyonlarınızı yapmak için doğrudan otelin, havayolunun yahut araç kiralama acentesinin resmi web sitesine gidin. Sitenin URL adresi “HTTPS” olmalı.
- Gerçek bir sitede olduğunuzdan emin değilseniz doğrulamak için şirketteki telefon numarasını arayın.
- Üçüncü taraf bir site kullanmaya karar veriyorsanız, iyi bilinen ve saygın bir işletme seçin.
- Arkadaş ve aile ağınızdan güvenilir seyahat şirketleri yahut siteleri için öneriler alın. Bir şirketin yasal olup olmadığından emin değilseniz, TÜRSAB’a danışın.
- Çevrimiçi rezervasyon yapmak için banka kartı yerine kredi kartı kullanın. Web sitesinin sahte olması durumunda, siber suçlulara banka hesabınıza doğrudan ulaşım izni vermiş olmazsınız. Birçok kredi kartı şirketi dolandırıcılık koruması sunar.
- Çevrimiçi bir rezervasyon yaptıktan sonra, onaylamak için her zaman şirketi arayın. Rezervasyonunuzla alakalı bir kayıt yoksa, ardından değil, önceden bilmek daha iyidir. Kredi kartı şirketinizi uyarabilir, dolandırıcılığı bildirebilir ve yine de gerçek fırsatla rezervasyon yaptırmak için zamanınız olur.
Hiçbir biçimde hak ettiğiniz tatilin hayalini kurarken dolandırılmamanız dileğiyle iyi tatiller…
Bungalov Dolandırıcılığı hususunda önemle üstünde durulması gerekenler adlı yazımız için https://www.bungalovkiralama.net/bungalov-dolandirciligi-nasil-anlasilir